Folkeskolens matematikrådgiver

Blog

Matematik med hjælpemidler

Til prøven må eleven anvende alle de hjælpemidler, som eleven har anvendt i den daglige undervisning!

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Traditionelt medbringer eleverne computer med adgang til GeoGebra, Excel og eventuelt et CAS-program, pennalhus og papir. Men udviklingen af digitale hjælpemidler, devices, programmer og Apps rammer sikkert også matematikundervisningen og dermed prøven i 9. Klasse.

Det bliver meget spændende de næste år at se, hvilke hjælpemidler eleverne medbringer til prøven i 9. klasse. Der findes mange digitale hjælpemidler, og der kommer med garanti mange flere til fremover. Jeg ser frem til at eleverne medbringer robotter til at udføre undersøgelser, digitalt måleudstyr til at udføre målinger og masser af udstyr, der ikke er opfundet endnu. Når eleverne printer deres løsninger på en 3D printer, afleverer deres løsning som en film og samarbejder med andre elever på den anden side af jorden over nettet om en fælles løsning på et problem. Når Arduino, Little Bits og micro:bits måske afløser løsninger på papir og computer. Når digital produktion måske kommer ind i matematikundervisningen som løsningsmulighed, fordi den er en del af den daglige undervisning. Når digitale værktøjer bidrager til eleven som kritisk undersøger, analyserende modtager, målrettet og kreativ producent og ansvarlig deltager også til prøven.

Folkeskolens matematikrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Lis Zacho er Folkeskolens matematikrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning - lis.zacho@gmail.com

Måske lidt underligt og fremtidsagtig, men fremtiden bringer helt sikkert matematikundervisningen det mest fantastiske digitale udstyr og de vildeste muligheder!