Folkeskolens matematikrådgiver

Blog

Podcast: Den helt almindelige lærer

For et stykke tid siden lavede jeg en podcast om den helt almindelige lærer, som jeg deler med jer her på bloggen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det bliver mere og mere tydeligt for mig at det er den helt almindelige lærer, der er skolens DNA. Den helt almindelige lærer, der arbejder hårdt med hele skolens kerneopgave – undervisning.

Men det er også den helt almindelige lærer, der ud over de mange undervisningstimer, også er udfordret på tid, tilegnelse af ny viden og så videre. Flere og flere helt almindelige lærere arbejder på nedsat tid, for der er ikke sammenhæng med undervisningsbyrden og tiden, der er afsat til at løse opgaven. De mange timer i undervisningslokalerne tærer på kræfterne og kravene fra skolens interessenter slider lærerne op. Den øgede pensionsalder, besparelser og arbejdsforholdene er en hård nyser for mange.

Folkeskolens matematikrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Lis Zacho er Folkeskolens matematikrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning - lis.zacho@gmail.com

Vi har efterhånden opbygget en kultur, der virker presset og overlevelsesagtig og uden tid til fordybelse og refleksion for den helt almindelige lærer. Hvad sker der, hvis der ikke bliver trykket i nødbremsen snart?

Lyt til podcasten på

http://didaktor.dk/heltalmindelig/

Powered by Labrador CMS