Folkeskolens danskrådgiver

Blog

Skal møder foregå virtuelt eller fysisk på skolen?

“Hvis I vurderer, at møderne godt kan afholdes virtuelt, så skal I gøre det”. Ordene kommer fra min skoleleder, som forsøger at passe på alle parter på skolen midt en pandemi, som aldrig har været så frembrusende som lige nu.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: Pixabay.com 

Opfølgningsmøder, skole/hjem-samtaler samt alle vores lærermøder skal lige nu foregå virtuelt – i hvert fald t.o.m. slutningen af marts måned. 

Folkeskolens danskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens danskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

Enkelte netværksmøder kan være nødvendige at afholde fysisk på skolen, og det er vi selvfølgelig indforstået med. 

Jeg synes, det er rart, at man oppefra anbefaler skolerne at passe på både elever, familier og ikke mindst medarbejdere i en tid, hvor smittetallene dagligt rammer den forkerte ende af de 20.000. 

Vi har som lærere berøringsflade med et stort antal unge, som dagligt selv er i kontakt med mange sammenhænge. Børnene og de unge i skolerne er ikke underlagt krav om test, så jeg kan kun forestille mig, hvad der suser rundt i systemerne. 

I forbindelse med vores seneste orientering gjorde vores skoleleder det klart, at han tager anbefalingerne til sig i forhold til at mindske kontakt og tilstedeværelse fysisk, hvor han kan.  

MEN... 

Dette er kun opfordringer og anbefalinger.  

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at jeg sagtens kunne sidde på en skole, hvor en skoleleders mavefornemmelse var, at det var vigtigt, vi konstant var til stede. Både i forhold til mødeaktiviteter, tilstedeværelse osv. 

Ind imellem er det op til et enkelt ledelsesteam, om medarbejdere skal udsættes eller passes på. 

Jeg er med på, at flere ledere sikkert kan tænke, at vi alligevel går rundt oveni hinanden hele dagen, og hvad er så forskellen på et par timer mere, eller et møde med god afstand. 

For mig er det nok ligeså meget den symbolske handling i det, at vi bliver taget vare på. At man oppefra tager situationen seriøst og dermed signalerer til de ansatte, at selvfølgelig gør vi ting anderledes, nu hvor situationen er anderledes.  

Alt andet er i min optik uansvarligt! 

Hvordan skal møder afholdes på jeres skole?