Mest af alt holder jeg af hverdagen

Jeg holder af hverdagen – mest af alt holder jeg af hverdagen. Madpakker, vækkeur, læsning, lektier, fritidsaktiviteter, forberedelse, undervisning og alle de mange andre finurlige ting, som en hverdag bringer.

Offentliggjort Sidst opdateret

I morgen starter endnu et nyt skoleår. Et år som for mit vedkommende indeholder blandt andet klasselærerfunktion i to nye klasser. Et skoleår hvor dansk klart har overvægt i mit skema, og dermed et skoleår hvor der bliver en del at se til i forhold til nye relationer til elever og forældre.

Alligevel ser jeg frem til hverdagen.

For i bund og grund ser jeg en ide i, hvad jeg gør. Den autodidakte kok Claus Meyer sagde engang, at uanset hvad man lavede, så skulle man forsøge at gøre nytte for verden.

Det kan lyde højtravende, men jeg går som regel på arbejde med viden om, at jeg har en betydning for dem, jeg skal møde den givende dag.

Hverdagen får ofte lidet flatterende navne som “hamsterhjulet”, “trummerum” eller lignende, men jeg ser en del positive ting ved den.

Den udgør langt størstedelen af de dage, vi lever, så perspektivet herpå er absolut afgørende. Hvis jeg bare ikke kan udstå hverdagen, så er der lang vej hjem, så på en måde er vi vel for vores egen skyld en anelse forpligtede overfor hverdagen. Vi skal lære at leve godt med den.

Folkeskolens danskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens danskrådgiver. Hendes opgaver er at dele sine refleksioner om faget, deltage i debatten på det faglige netværk og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

At gå på arbejde

For mig er det at gå på arbejde en selvfølge. Det er ikke alle, der ser det sådan, men her i landet er det for langt de fleste en ting, vi gør.

Hverdagen er at gå på arbejde. Går vi ud og gør nytte for andre, så får vi det samfund, vi ønsker os. I hvert fald den bedste version, vi kan fremmane.

At holde af hverdagen eller gå på arbejde er også noget, vi viser vores børn. Vi er eksempler for dem, når vi taler om hverdagen og om eksempelvis job.

Hverdagen er et sted, hvor vi får sendt utallige signaler. Både til dem derhjemme, men også til dem vi omgås på arbejdet. Har vi overskud, passer vi os selv eller er vi negative. Der er konstant valg ud fra den personlige benzintank og det mindset, vi har valgt at lægge for dagen

Evner vi at balancere tingene, så der både er overskud til jobbet men også til dem derhjemme? Eller tømmer vi tanken helt på job? Hverdagen venter jo også derhjemme, og den sammenhæng har også fortjent en god version af os selv.

Jeg håber, jeg igen i år finder en god balance. Mit job og privatliv er min hverdag. Jeg holder af det hele, og vil ikke være foruden.

For mig er det vigtigt at gøre noget godt for andre. Det kan være mine kollegaer, eleverne eller dem derhjemme.

Nu har jeg gennem en hel sommerferie tanket mig selv op. Sovet længe, rejst, taget mig tid til mange forskellige ting.

Nu er jeg klar til igen at møde ind og gøre mit, og det betyder faktisk noget for mig at sætte ord på mine tanker omkring mit job. Hverdagen er for mig i høj grad at gøre nytte for andre....og nu starter jeg igen.